Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Friday, April 20, 2007

Uzgavenes

Seimininke siu nameliu, pagaileki tu sveteliu,
Duok duok ta suri, kur kamaroje turi!
Gaspadoriau siu nameliu, pagaileki tu sveteliu,
Duok duok to alaus, to putojancio gardaus!

...Plateliuosna isvykom penkiese - Jolanta, Justas, Kipsas, Marijus ir as. Vietoje dar prisijunge Justo grupiokas Andrius ir Darius Simenas. Persirede kas Darius - ragana, Kipsas - raisu vokieciu, Jolka - meska, Marijus - cigonu su arkliu, Andrius veterinorium ir pats daktaru.
Aplankem daugybe trobu, kam sirdies nerade svirksta suleidom, kam zirgelius 36 metu jaunumo su besikalanciais dantimis pardavojom, kam su meska teko pasokt... Prisidainave, svieta prijuokine, privalgydinti, ir kai kurie prigirdyti... Na suriu ar putojancio alucio si karta nebuvo, taciau prisirinko daugybe naminukes, litu, obuoliu, saldainiu ir na, zinoma... blynu! Veliau, visi ubagai susrinkom prie kulturnamio ir dejom garo su plateliskiais ir kitais suvaziaveliais ubagu pasirodymuose, mieliniu blynu valgymo varzybose, mediniu zirgeliu lenktynese, lipynese stulpan, maisadauzyje, Kanapinio ir Lasininio kovoje... ir be abejones - Mores deginime. Po viso sito, lauke pasele liaudiski sokiai su graziosiomis Plateliskemis, issmusantys 9ta prakaita ir gausus vaisiu stalas. Belieka tik padekoti nuostabiai sia svente suorganizavusiam Zemaitijos NP. Tikiuosi jog kitamet susitiksime per Uzgavenes Plateliuose!

Tuesday, April 17, 2007

Liudesys / Tristhet / la Tristeza

labas, smagu kad parasei. Klausei ka daryti kai yra liudna, taip naikinanciai ziauriai liudna...
Kai man buna liudna ar jauciuosi vienisas, nors trumpam stengiuosi rasti prieglobsti gamtoje motuleje... o sitie jausmai aplankydavo daznai. Tai naturalu, mes gi zmones turintys jausmus.
...taigi, dviratis nunesdavo mane ten, kur galedavau pasislepti tarp geltonu pajurio kopu ir ilgai tarsi suakmenejes savyje stebeilytis i jura... Nusiauti batus, basomis kojomis isirausti i smeli ir matyti kaip smelio smilteles, viena po kitos, pustomos vejo isitaiso tusciuose mano batuose, ilgainiui uzklodamos batu padus... kaip vejyje siuruoja smilgos ir kaip lengvabudiskai sklando ir klykauja zuvedros... kaip bangos nepalaujamai pazyra krantan ir vel grizta i jura... vel ir vel... Liudesys tapdavo laukiamas, nes tada zinodavau, kad vel sedes ant dviracio, tarsi paukstis igaves sparnus, galesiu nulekti ir kiutoti prie juros tame nuosaliame kamputyje tarp kopu. Niekieno netrukdomas, savo vienatveje ir savo liudesyje. Ilgainiui susidraugauji su tuo jausmu, nebezeidzia jis, nebegniuzdo. Tik po truputi traukiasi, virsta malonu ilgesiu, kazkiek gal net romantiska nuostalgija... Po keliu kartu, grizti namo visai kitas zmogus, po dusu ir miegoti, na gal dar kokia gera knyga pries miega... Bet gamta man visada yra tai, kur galiu vel atgauti save.
O ka tu darai kai tau taip buna? Parasyk...

Thursday, April 05, 2007

Påskeferie / Velykines atostogos

Sveikuciai. Nuo pirmadienio Norvegija svencia Velykas. Beveik visa savaite zmonems atostogos! Taigi lankausi pas savo draugus Trondheime ir mokykloje, kurioje savanoriavau preitais metais.
Keleta dienu buvome trobeleje kalnuose, kur kaip paprastai nera nei mobiliojo rysio nei elektros. Taciau yra zvakes, pecius, daug malku ir jausmas, tarsi butum vienas pasaulyje. Ne jokiu zmoniu, televizoriaus, automobiliu... tik sniegas, kalnai ir osiantis miskas aplinkui...
Pirmoje savaites puseje tiesiog geras oras, sauni kompanija, puikiai slystancios slides, apsnigti miskai ir nuostabios panoramos... Viena diena prisnigo tiek, kad ciuoziant nauju sniegu kartais nematai kur dingsta slides, slidziu lazdos prasmenga iki puses, o pats jautiesi tarsi skrendi sniego pavirsiumi vos ne iki kelenu svilpdamas sniegu...
Atostogoms persiritus i antraja savaites puse prasidejo pugos. Taciau tai ne motais, kai sedi sau siltai trobeleje, kurendamas berzinemis malkomis, o vakare kartu su draugais sedi i +40 C karscio vandens kubila ir karsti bandai atvesinti atvesinti alumi, o jei nepavyksta, neri pusnin. Vaziuojant namo, masinu stovejimo aiksteleje kai kuriems iskilo keblumu kaip cia neapsisovus, ir atkasti is karto savo, o ne kaimyno masina.