Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, October 02, 2005

ledas is Norvegijos / ice from Norway / is fra Norge


Kai Lietuvoje galima dziaugtis rudens pradzios saule, man per savaite tenka kokius pora kartu batus kimsti laikrasciais :) nes braidant po kalnus jie perslampa iki paskutinio siulelio. Pas mus berzai pasipuose geltonomis spurgomis ir pliaupia diena isdienos. Tiesiog nebuvo jokio perejimo tarp vasaros ir rudens. Siandien jau maciau is po praeitos nakties sniegu padengtus auksciausius kalnus. Name jau vakar uzsikurem zidini. Norvegai is rudeninio lietaus problemos nedaro, net skeciu niekas neturi - tik koki kapisona uzsismaukia ir traukia sau :). Apskritai tai yra apsirupine labai gerais rubais nuo lietaus ir zygiams po gamta.
Siandien pasiplaukiojom kajakais po ezera - pirma karta plaukiau kajaku. Tai kaip baidare, tik vienviete, sedi arciau vandens ir uzsismauki toki kaip brezenta su guma aplink save kad vandens i vidu neprisitaskytu. Nerealiai vienam plaukti, - gali pakankamai greitai plaukti, zymiai greiciau nei su baidare. Cia tuo ezeru i zygi galima isplaukti ir visam menesiui, tik maisto pakankamai pasiimt reikia. Geras buvo, kai ezere sutikom motorine valti su musu studentais - tie vare i parduotuve uz 30 min. kelio cigarietu :). Idomiai – ne masina vaziuoja, o valtim i parduotuve plaukia.
Viena diena pasiemiau i zygeli cibuli. Per pietus, kaip megstu, emiau valgyti su juo savo sumustiakus. Destytuvai ziuri.... sako tu ka - valgai zalia? vienas pabande - asaros kad pradejo begti :)...
Uzsikast sakau reik ka nors prie to; anas sako asaras braukdamas - brach tu to nesakei :).
Labai draugiskas personalas. Tokiu santykiu tarp studentu ir destytoju dar nebuvau patyres - visi tujinasi ir vardais vadinas. Dar nebuvo taip kad del ko nors atsakytu ar girdeciau pakeltu balsu kalbant.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home