Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, June 10, 2007

Aplink Mjøsa / Mjøsa Rundt / Alrededor del lago Mjøsa

Kasmet, antraji birzelio sekmadieni organizuojamos varzybos dviraciais aplink didziausia Norvegijos ezera Mjøsa. Trasos ilgis 235 km. Varzybos organizuojamos jau 33 kartas, dalyvauja dviraciu sporto klubai ir pavieniai asmenys susiburiantys i grupes. Siais metais, besiruosiant didziajam jegu isbandymui - Trondheim - Oslo mynimui, teko sudalyvauti ir isbandyti savo jegas kartu su savo sporto kubu ir man.
"... heia, heia! Heia Norge!" (raginantys suksniai)... sauke vaikai stovedami pakelese, suaugusieji ragindami ploja, sveikina pro sali vaziuojancius dviratininkus suksniais... + 29C ir tik dvi litrines gertuves gelbsti mane nuo troskulio. Bet dar neiveikus pusiaukeles, besileidziant dideliu greiciu is laikiklio, krestelejus per nebloga duobe, iskrinta viena gertuve. Kola esanti antrojoj gertuvej energijai palaikyti nelabai malsina troskuli, tad jau po keleto kilometru pradeda lipti lupos ir sekti jegos... Taciau komandos draugai ateina i pagalba, Per Christian vienas mano grupes kolegu tiesa man savo pilna gertuve sakydamas "pasilaikyk"...
Taciau jei jegu nera, ir geri kolegu norai nelabia padeda. Pakeliui, vienas po kito, nuo grupes atskyla 3jetas dviratininku. Musu grupeleje "rate" lieka tik 7 dviratininkai. Pakeliui esame lenkiami arba patys lenkiame dviratininku grupes. Persiritus i antraja varzybus puse tenka lenkti vis daugiau pavieniu pavargusiu ir nuo grupiu atskilusiu dviratininku.



Likus keletui km iki finiso spurtuojam, dedami paskutines jegas i pedalus. Finisa kertam kaip komanda, 06:50:55 laiku.
Nesvarbu kiek prakaito reikia islieti, - nuostabi Norvegijos gamta ir kratovaizdis.. geras oras ir saunus komandos draugai atperka kiekviena prakaito lasa.
O kaip jums sekasi minti pedalus? Ar apskritai uzsedat ant dviracio?

2 Comments:

  • Is kur sita Jami gavai? As treciadieni griztu is Tromsø, o ketvirtadieni derinsiu dvirati vienoje parduotuveje, jei viena kolege gelbes man :) Tada jau minsiu daug, oj kaip daug.. nors dar liepos pradzioje laukia St Olavsloppet 2007 keturiu dienu estafete 334 km. Ech.. fainiai tau, kad ten zmoniu susiradai, su kuriais gali treniruotis.

    By Anonymous Anonymous, at 6/11/2007  

  • sveikas keliauninke. Kaip tai einasi? kaip su darbais? Jami nusipirkau per spec. akcija (http://www.antonsport.no/), kaina kaip ir Lietuvoje buciau mokejes, 8,3 kg, visas karbonas... Jega vienu zodziu. Tereng syklinge butu irgi idomu sudalyvaut, bet liepa darbuosiuos Harstadte. Ten beje gyvena Elisabeth Paulsen, tai su jos tevu treniruosiuos :). Tas uzkietejes dviratastas.

    By Blogger Mindaugas, at 6/13/2007  

Post a Comment

<< Home