Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Monday, June 25, 2007

Tvirtumo isbandymas Trondheim - Oslo Styrkeprøven




Jegos isbandymas islaikytas! 540 km kurie skiria Trondheima nuo sostines Oslo iveikta per 18:45:07...
Trondheimas +15C, 08:40, startas... startavau su savo grupe be didziulio jaudulio, zinojau, kad vis tiek si atstuma i veiksiu. Tik ar isliksiu grupeje cia kitas klausimas... Is nakties lyta, slapia, bet dekui Dievui nelyja. Po keleto kilometru po truputi vel isikrapnoja ir nuo tada tai mazesnis tai didesnis lietus jau lydi mus iki pat turo pabaigos.
Pakilus i Dovrefjell aukstikalne mus pasitinka priesinis vejas, is +15 C lieka tik +9 C... nuokalnemis leidziames neforsuodami. Paskutine sekmadienio treniruote pries varzybas parode koks neapsakomai slidus vietomis gali buti slapias asfaltas... (vienas komandos kolegu liko gydytis slaunikaulio ir sonkauliu namuose). Apskritai, siu metu varzybos, kurios buvo organizuojamos jau 41-ji karta, vadinamos vienomis slapiausiu ir salciausiu per visa ju organizavimu istorija. Tad nenuostabu, kad vietoje planuotu 20 min. sustojimams mes sunaudojome daugiau nei 1 valanda. Drabuziu keitimasis, valgymas, maisto atsargu kisenese ir gertuviu papildymas, nusilengvinimas (!) suvalgo visa trumputi sustojimu laika. Minant, ilgapirstes pirstines veliasi ir stringa ieskodamos razinu ir sokolado gabaliuku nugaros kisenese. Pravaziavus Lillehammeri ir iveikus daugiau nei 440 km atslenka naktis. Uzsidegame dviraciu lempas. Rodos, su paskutiniaja dienos sviesa, ima apleisti ir jegos. Ima mausti kelenai, nugara ties kaklu... Tarsi suva, permirkusi iki paskutinio plauko ir salanti, isgelbsti sustojimas. Karstas buljonas ir sumustiniai be duonos zieves bei mus lydincio personalo rupestis pataiso jegas. Iki tikslo lieka apie 50 km... vis dar tamsu. Paskutinis sustojimas. Matau kaip daugelis, tame tarpe ir pats krivuliuojanciomis kojomis nulipame nuo dviraciu. Isisuku i apelsinus, oi kaip apie juos svajojau... priedo dar saldi rabarbaru sriuba su pipiriukais... mmm... ir dar karta jau atsibode sumustiniai. Paskutinioji ilgoji ikalne pries Osla, taciau vien zinojimas jog tai paskutinioji ikalne, suteikia jegu. Nuolydis ir finisas Osle jau svintant 03:25 val...
Varzybose uzsiregistravo daugiau nei 5400 dalyviu, is kuriu 205 persigalvojo dar pries starta, o 613 nepasieke finiso. Pakeliui prie musu taip pat prisijunge nuo kitu grupiu atskile dviratininkai sudarydami ilga nutysusia uodega. Varzybose dalyvavo ir jungtine vokieciu, sveicaru ir austru komanda. Tad teko bendrauti su vokieciu ir sveicaru kalbanciu tik prancuziskai ir angliskai atskilusiais pakeliui.
.
Paveiksle: turo Trondheimas - Oslas profilis.

3 Comments:

  • Ohei! Sveikinu įveikus ilgą kelią :) na tu išbandei dviratį, o aš slides.. kitais metais keičiamės ar dalyvaujam kartu visur?
    P.S. dar viena lietuvė buvo užsiregistravusi.

    By Blogger Mindaugas Lukauskas, at 6/26/2007  

  • Cha! taip, zinoma smagiausia butu dalyvaut tokiuose renginiuose kartu, butu smagiau. Tik vat slidemis tai taves as nepavysiu :). Bus matyti del Reinsfjelles, norisi zinoma.
    O ta lietuvaite tai vaziavo Jenteritt is Hamaro, taip kad nesusitikau...

    By Blogger Mindaugas, at 6/27/2007  

  • o varge... man skaitant tavo pasiekima, kelius pradejo sukti ir ant sedynes mozoliai darytis...
    ojojojojojojojojojojojojoj
    bet valio, jauciu, kad turejai ramybe :))))

    By Anonymous Anonymous, at 7/19/2007  

Post a Comment

<< Home