Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Thursday, August 16, 2007

Siaurieciu laisvalaikis / El tiempo libre de noruegos

Siaurieciai stebina mane savo aktyvumu laisvalaiki. Sala su apie 30 tukst. gyventoju, ir rodos daugelis ju turi kazkoki laisvalaikio hobi. Cia pasakosiu ne apie futbolo, rankinio, orientacininku uzsiemimus ar kitas cia vystomas sporto sakas, taciau apie tai, kaip siaurieciai leidzia savo laisvalaiki.
Stai paimkime kad ir mano draugu seimyna. 3 vaikai. Tevas aktyviai dalyvauja sportiniu dviraciu klube, kartu su juo treniruojasi ir jo jaunele dukra. Kiti seimos vaikai ir mama susizaveje zirgais, tad dazna savaitgali juos galima sutikti zirgu varzybose, kur susirenka kiti tokie pat zirgu megejai. Seimyna turi 2 arklius.
Vakar vaziavau i kiekviena treciadieni vykstanti kajakininku susitikima. Pravaziavau buvusia futbolo zaidimo aikstele, kurioje suvaziave su savo nameliais ant ratu rinkosi sunu savininkai, kartu dresiravo sunis ir ruosesi savaitgalio varzyboms. Nuo degancio lauzo sklido skanus kepamu desreliu kvapas... Virs ju, slenio tolumoje buvo matyti keleta vaikinu sklaidanciu motorizuotais parasparniais.
Atvyku i susitikimo vieta, netoli vandens didziule palapine statesi ir stovykla rengesi stuomeningi dedules is Harstado motociklininku klubo.
Ten pat sutikau is Oslo (apie 1400 km!) zuvies gaudymo varzyboms, (ivyks savaitgali) valti norinti issinuomoti zveja su zmona. Jis man paporino kelta zvejo istoriju is savo praktikos. Bet apie tai atskirai.

4 Comments:

  • ir viskas su tokia ramybe čia vyksta dar pamiršai pridėti.. be konkurencijos didžiulės :)

    By Anonymous Anonymous, at 8/18/2007  

  • butent, ramybe ir grilinamu desreliu kvapas :-). Visi patenkinti ir niekas niekam netrukdo. Ta pati savaitgali pas muz saloj vyksta:
    1. automobiliu ralis
    2. amerikietisku; senovisku automobiliu paroda
    3. sunu paroda
    4. vikingu festivalis vaikams
    5. bai(k)eriu :) suvaziavimas
    6. zuvies gaudymo varzybos
    ir galu gale -
    7. cirkas!
    Berods visus irvardinau. Nemazai kaip salai su 30 tukst. gyventoju... ka?

    By Blogger Mindaugas, at 8/18/2007  

  • tai cia tik sventes, bet nesupratau, kame ju laisvalaikis?

    By Anonymous Anonymous, at 8/21/2007  

  • negi taip nesuprantamai issireiskiau :)? butent laisvalaikio klubai ir irganizuojasi sau sias sventes

    By Blogger Mindaugas, at 9/07/2007  

Post a Comment

<< Home