Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, November 12, 2006

Jau Ispanijoj! / ¡Estoy en España!

labas visiems kas cia dar pasirodo paskaitineti. Tiesa sakant buvau padares siokia tokia pertraukele. Vat grizti namo ir aptingsti tiesiog. Reikia butinai kur issitrenkt kad gyvenimas vel pasidarytu pilnas ispudziu, issukiu ir pamoku kuriais galeciau savo rasliavomis pasidalinti su Jumis.

Taigi jau nuo 4tadienio esu Ispanijoje! Pritrenke, tai, kad mane isvykusi is Lietuvos su ziemine striuke vos silumos smugis neistiko... Tagi Barselonoje buvo +28C! Galite pamanyti? Nuo -9C Vilniuje?! Nuostabus miestas. Isplanavimas labai organizuotas - kvadrateliais (isskyrus senamiesti). 1 kvadratelis tai didziulis namas... - miestas mieste.

BARSELONA

Miestas pasitiko savo pasakiska Gaudi architektura, zaliuojanciomis palmemis, gatvese trykstanciais fontanais ir zujanciais mopedais. Gyvenimas cia tiesiog pulsuoja. Elegantiskos damos ir merginos, sedusios ant savo mopedu tampa prie vairo palinkusiomis su besilaikstanciu saliku lenktynininkemis.
Suzavejo naktinis miesto gyvenimas. Siaurutes akmeninemis plokstemis gristos senamiescio gatveles su iki gilios nakties veikianciomis lauko kavinukemis, meno galerijomis ir parduotuvemis, gatves artistais ir turgeliais...

Cia nepadeda susikalbeti jokios kitos iki siol zinotos kalbos. Na, Barselonoje dar buvo galima uzkalbinus jaunima sulaukti anglisko atsakymo, taciau cia, Orensej, 1000 km nuo Barselonos... Kai isvardinus viena zodi keturiomis kalbomis vis dar sutinki klausianti zvilgsni, belieka pasitelkti mimika ir tapti kalbanciu artistu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home