Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, October 15, 2006

Greenpeace Klaipedoje

Spalio pradzioje teko galimybe sudalyvauti Greenpeace Toxic Patrol akcijoje. Spalio 11 sios organizacijos laivas "Arctic Sunrise" pabuvojo Klaipedoje supazindindamas klaipediecius su toksiniu medziagu naudojamu buityje keliamu pavojumi.
Su kompanijos koordinatoriumi Mikaeliu ir Greenpeace kuriamo filmo operatoriumi vazinejome po Klaipedoje dirbancias chemijos gamyklas. Pasirodo Mikaelis ir operatorius, tai Suomijos svedai, todel mes puikiausiais susikalbejome su jais svediskai. Teko jiems pavertejauti ir kiek paorganizuoti. Kaip antai, nuvaziavome i "Klaipedos Naftos" imone. Mums reikejo gamyklos vaizdo is virsaus. Tam puikiai tiko salia esantis locijos bokstas neesantis imones teritorijoje, taciau stovintis prie ivaziavimo salia apsaugos budeles.
Prisistates studentu pagelbstinciu Suomijos televizijos komandai kurti filma apie Baltijos saliu ekonomini issivystyma naujoms investavimo galimybems. Pasiprasiau filmuoti, apsaugininkas nieko neitardamas leido, nes bokstas ne i mones teritorijoje. Nufilmave viska ko reikia ir prisikvepave is gamyklos garuojancios naftos, nusileidom zemyn. Ten jau musu laukia apsaugininkas ir klausia:
- Klausyk, girdejau jog Grinpysai yra atvaziave i Klaipeda. Tai gal jus irgi is ten? - vos nepuole prasyti dokumentu.
Bet nuraminus ji, jog mes su tuo nieko bendro neturime, ramiai susikrovem savo kameras ir isvaziavom. Linksmai paskui juokemes su bendraminciais is sio ivykio.


Nuotraukoje: "Arctic Sunrise" vienas is 3-ju Greenpeace laivu. ("Esperanza", "Reinbow warrior")

0 Comments:

Post a Comment

<< Home