Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Monday, September 24, 2007

Seminaras / Seminar / Reunión

Savaitgali pas mus vyko seminaras autizmo* tema. Suvaziavus visiems dalyviams - seimos su vaikais (50 dalyviu) pilni namai prispilde klegesio. Na, o kol tevai mokesi ir keitesi savo patirtimi, mes centro darbuotojai, visa savaitgali organizavome uzsiemimus vaikams.
Pirmaja diena mazesieji vaikai gaminosi aitvarus, titnago ir skiltuvo pagalba kure ugni (pirmoje nuotr. Emilis is zarijos ipucia ugni), zaide ivairius zaidimus gamtoje, didesnieji buvo uzsieme dazasvydziu.
Antraja diena, velgi, mazyliai buvo nuvezti i ferma su daugybe mielu juros kiaulyciu, ilgakailiu svelniu triusiuku melynomis akimis, galejo jodineti ant ponio ir didelio zirgo, bei pasivezineti su brika (kas cia labai populiaru). Didesniesiems buvo pasiulyta zvejyba, pasilpaukiojimas baidaremis, kopimas uolmis ir kitokios pramogos gamtoje. Grizus - baseinas ir pirtele...
Labiausiai tai man istrigo kopimas uolomis. Su Frode (kopimo instruktorius) nusitrenkem ant uolos, nuo kurios tarsi ant delno matosi visas Kvæfjord fiordas, su degtuko galvutes dydzio ukiais ir Borkenes miestuku uz 10 km. Leidimasis 50 m stacia uola zemyn su vienoje vietoje laisvu pakibimu (zr. nuotraukas).
Na, o visa tai, kaip norveguose iprasta, vainikuodavo desreliu ir hamburgeriu grilinimas.



_________________
Autizmas – sindromas, kuriam būdingos raidos anomalijos ir/ar pažeidimai, išryškėjantys iki 3 metų amžiaus, ir pasireiškiantis socialinio bendravimo, komunikacijos bei elgesio srityse. Berniukams šis sutrikimas nustatomas tris kartus dažniau, nei mergaitėms.

3 Comments:

  • oho... atrodo kaip nupaišyta. ir aš noriu. :-)

    By Blogger + simonas, at 9/25/2007  

  • cha, sveikas, tai vis tik kokia diena atvaziuosit, sugalvosim jums kokiu tai sindromu, pvz: "norejimo" ir "nupaisysma" ir jums ka nors grazaus :-)

    By Blogger Mindaugas, at 9/25/2007  

  • Sveikas! Na skaiciau sulaikiusi kvapa tavo dienorasti ir daresi baisu,kaip tu ten leidaisi nuo olos. Manau kai pasenesi nerizikuosi tiek savo gyvenimu.Aisku malonu,kada viskas gerai sekasi.

    By Anonymous Anonymous, at 9/25/2007  

Post a Comment

<< Home