Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Friday, January 05, 2007

Naujuju sutikimas Prancuzijoje / La celebracion del año nuevo

Naujuosius sutikau pas Tom su jo draugais ir seima. Drauge su juo savanoriavome Norvegijoje. Ispudziu daugybe, tad apie viska pasistengsiu pasipasakoti ar bent ideti nuotraukas.
Prancuzija yra Prancuzija. Jos nesumaisytum su niekuo. Savaite gyvenau Tom seimoje. Cia buvau apgaubtas namu silumos ir tikros namu atmosferos. Prancuzai dabar mano akimis yra ko gero tokie kokie jie yra ir visam pasauliui - gurmanai visame kame. Nesvarbu ar tai maistas, apsirengimas, architektura ar automobiliai... Viskas turi prancuziska skoni...
Si karta man pasiseke, nes niekas nestreikavo. Anot mano draugo Tom, streikavimas prancuzui tai tarsi nacionalinis sportas. Kazkas yra pasakes, kad streikai yra tarsi gero gyvenimo indikatorius - jei salis sterikuose, vadinasi zmones aktyvus, besidomintys savo gyvenimu ir salis funkcionuoja gerai.
Bet si karta prancuzai svente sventes... Be abejo su daug vyno... Tad tikra atrakcija buvo su Tom nueiti i vyno parduotuve... Isauges seimoje, kur vynas turi svarbia vieta, Tom man buvo puikiausias patarejas koki vyna isrinkti jo tevams ... "Tie ar anie metai vynui buvo geri... sis ar anas vynas dar kiek per jaunas... sitas ispilstytas gamintojo o sitas perpardavejo... mes su draugais megstame..."



Toliau... atskira tema - suriai. Berods generolas Charlis de Golis pasake - "valdyti sali kurioje yra daugiau nei 400 suriu rusiu yra neimanoma!" Isbandziau gal 5-7 visiskai skirtingas suriu rusis. Na kai kuriuos jau importuoja ir pas mus. "Melynasis" suris su pelesiais stipraus astraus skonio, toliau ilgai atsiminsiu suri is tolo trenkianti karve... viaa... bet labiausiai patiko suris su baltais pelesiais is virsaus "Camabert" skonis panasus kaip surio "Brie", tik stipresnis kvapas ... toliau dar buvo suris skirtas specialiai tik patiekalui "Raklett" (zr. nuotraukos virsuje ir 4-toji apatine), nes jis islydomas, dedamas ant virtos nuluptos bulves ir valgoma kartu su kumpiu. Viskas labai paprasta ir skanu, reikia tik tureti Raklett peciuka kuris naudojamas ant stalo (reikes pasiziuret e-shope). Dar suzavejo gatvese parduodami pyrageliai...
Beje, prancuziskos vakarienes eiga: Aperitif (gerimai ir mazi uzkandziai pries valgi, apetitui suzadinti); pagrindinis patiekalas; po vakarienes dar paduoda suriu; po to, desertas ir kava (is labai mazu puoduku, nes sako kad stipri :), nors man jokio skirtumo).
Tad tiek apie virtuves reikalus...

2 Comments:

  • seiles teka skaitant apie surius, niam niam :) labai megstu, ypac pelesini !

    By Anonymous Anonymous, at 1/08/2007  

  • Hi Mindau !

    Thank you for the photos !
    That was really nice to have you for a week,
    everybody's talking about you with compliments here !
    It was really the nicest christmas gift i had there...
    And therefore i must apologize because i know it may
    have been difficult on occasions and that i would have
    liked to do so many other things with you, i realize
    now that you are away and i see that we've been
    spending one week together but did not get around so
    much, etc.
    Anyway i hope that you wern't too bored during this
    week and you must really know that for long now, maybe
    until the end of my life, any time i'm thinking about
    you i can't help smiling...

    You're a beautiful person Mindau, please don't
    change...

    Tom

    PS - Hilse til Jolenta

    By Anonymous Anonymous, at 12/14/2007  

Post a Comment

<< Home