Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Tuesday, October 09, 2007

Oziukas / Willy

Na ka gi, mielieji, jau nuo spalio 4 esu Lietuveleje. Dar ta pati ketvirtadieni namu ilgesio genamas parsiradau pas tevukus.
Sia savaite yra kas veikti, nes masiniuka "Ozi" reikia pasideti pas mociute. Bus jam dar geresniu laiku, kaip tada 1999 m. tik teises issilaikius, Klaipedoje "oziukas" tapo kabrioletu karaliumi.
Tad su teciu, papluseje paruoseme praeiti technikine. Juokiaus is tecio siandien, kai jis masina drausdamas su draudimo agente kalbejo. Moteriskaite tech. pase nerado variklio kubaturos, o tetis jai maloniai sypsodamas eme pirstu ant stalo brezti cilindra ir sako "skersmuo 93 cm, nebus nei litro". Tai ir uzrase 1000 cm3, atitinkama ir kaina buvo :). Ech tas mano tetis, senas lapinas.

Dar dede Bronius padejo elekra sutvarkyti, tai idomu buvo paklausyti kaip du soferiai apie technika porinasi: '...stabdziu cilindrukai uzsiede, varlikes nepasiekia ir atgal neatmeta kaladziu...", ... variklis neuzkaito ir termostats nedirba, todel tosolas radijatoriuje ir necirkuliuoja... tas generatoriaus dirzelis kaip triusiku guma...

Na, o po keliu dienu praejus tech. apziura, isveziau viliu pas mociute Kryzkalnin. Nuo Jaku ziedo dar paemiau tranzuojanciu studentu porele. Paskui, kai pakeleiviu nosys buvo jau pakankamai rudonos :-), pakeles kavinukej atsigerem arbatos.
Linksmiausia kelio dalis 5 km smeletu lauko keliuku - "shortcut" balomis ir traktoriu vezemis pazymetu keliuku. Vaziuoji nestabdydamas kiauriai per purvinas balas, purslai istyyyy...ksta per visa masina, o paciam ekstaze ir juokas, kuo gilesne bala tuo geriau kai tokiam "tanke" sedi, tik langu valytuvus jau riekia jungti... Kelios tokios balos ir nusokes nuo autostrados mano blizgantis zaisliukas tampa purvinu ir slapiu visureigiu.

Nuotraukoje: zvyrkeliu pas mociute su "Oziuku" (GAZ-69A, 1961 m. laida)!

6 Comments:

  • Jo, archyvinį reikalą turi…

    By Blogger + simonas, at 10/10/2007  

  • Ooo, tai Lituvėlėj jau! Smagu girdėt. O kiek ilgam? Aš mėnėsio gale grįšiu, bet jau taip trumpam, taip trumpam.... :/

    By Blogger Raimonda, at 10/11/2007  

  • Mindi,ar tikrai cm cilindras?toks metrinis cilindras 94cm,pažiurek su metru

    By Anonymous Anonymous, at 10/11/2007  

  • cha, po simts, gerai pastebeta, milimetrai tada, ir is vis ka as labai zinau tuose cilindru ismatavimuose ir braizybose ant stalo pirstu :). Atvaryk geriau, paveziosiu, technikine jau praejo. Ryt varau pas mociute kaiman, uzkoncervuoti.

    By Blogger Mindaugas, at 10/11/2007  

  • Raima!!! pagaliau parasei, bo jau buvau prarades vilti rasti naujienu apie judu. Ok, butinai pasimatysim, nes planuoju buti tikrai iki Visu Sventu. Linkejimai Henriui ir iki susimatymo Lietuvelej!
    paskambin kai busit Lt.
    Mano nr. 615 67792

    By Blogger Mindaugas, at 10/11/2007  

  • uoj, sugėdinai tu čia mane. Nu, aš vis užeidavau, paskaitydavau, bet kažkaip nieko ypatingo neturėjau, tai ir nepalikdavau žymių...
    O grįžtu aš viena pati ir l.trumpam. Realiai Klaipėdoj būsiu kažkiek sekmadienį ir pirmadienio rytą, nes vakare jau lėktuvas iš Vilniaus. Bet gal ir pavyks ką sumąstyt...

    By Blogger Raimonda, at 10/11/2007  

Post a Comment

<< Home