Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Wednesday, January 04, 2006

Pas daktara / hos lege



Seniesiems metams baigiantis teko kiek pastudijuoti savo anatomijos - gerokai persireziau ranka
savo darbo peiliu. Gera peili pasidariau. Teko vaziuoti pas gygdytoja. Nuveze. Apziuri zaizda, snekames... Pasirodo, kad jis is Italijos, jau 4-ti metai Norvegijoje. Atvyko ir isidarbino per viena Italijos Darbo ministerijos programa. Kazka panasaus girdejau daro ir musu berods Sveikatos minsterija. Na vienu zodziu pasikalbejom, susiuvo jis ta mano ranka, susimokejau apie 150 Lt ir laimingas grizau namo. 210 Nok apsilankymas, 90 Nok medziagos ir vaistai. Dabar mano draudimo kompanija gaus Naujuju metu "dovanele".
Norvegijoje uz bet koki vizita pas gydytoja reikia moketi 110 Nok diena ir 210 Nok uz vizita vakare/nakti. Jei zmogus lankosi daznai, tai kai apsilankymams isleista suma virsija 1800 Nok, tada pacientas gali eiti nemokamai.
Paklaustas ar patenkintas savo uzdarbiu, gydytojas tik nusisypsojo - sako, viena ranka duoda kita atima... Norvegijoje reikia moketi daug mokesciu. Taciau mokesciu dydis diferencijuotas. Jis priklauso nuo uzdarbio, jei uzdarbis yra iki 500 000 nok per metus, tai reikia moketi 36% mokesciu, kai uzdarbis yra nuo 500 000 iki 1000 000 valstybei sumokama 50 %
mokesciu. Tai tiek. Linkejimai Lietuvos gydytojams.

2 Comments:

  • ir sumastyk tu man - rankas pjaustytis... A veikt nebeturi ka?.. :)

    By Anonymous Anonymous, at 1/05/2006  

  • na jau pasitaiko taip, be to pries Kaledas dar, tai pagalvojau bus originalus asmeninis pasipuosimas :).

    By Blogger Mindaugas, at 3/31/2006  

Post a Comment

<< Home