Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, February 05, 2006

Kaip Motiejukas slidinejo

Ta diena Motiejukas pabudo kiek anksciau nei paprastai pabusdavo sekmadieniais. Mat tam buvo priezastis - siandiena slidinejimo varzybos - issvajota diena! Uz lango sniguriavo... Viespats tarsi isgires ziemos issiilgusiuju maldas, per nakti sniego prikrete beveik iki keliu, kai dar vakar jo buvo vos kelios snaiges... o uzvakar pliaupe lietus...
Motiejukas pasoko, padare mankstele, nusiprause, apsirenges isoko i batus ir nuleke susitepti slides. Tik paskui papusryciavo ir, su draugais Olsenais ir Andersenais nuvaziavo isbandyti savo laimes varzybose.

Oiii.... daugybe zmoniu suvaziavo i varzybas. Masinu stovejimo aikstele jau buvo beveik pilna, o masinos vis vaziavo ir vaziavo - is Selbu, Meråker, Tydal, Trondheimo, Melhus ir visos Norvegijos komunu bei miesteliu. Tarpe ju buvo ir geriausiu Norvegijos slidininku nevykstanciu i Torino olimpines zaidynes. Susimokejes "Start" mokesti ir uzsiregistraves varzyboms gavo Motiejukas savo lenktyniu numeriuka. Toliau turedamas laiko, stebejo siauriecius - isinere i lenktynems skirtus slidininku kostiumus, aptakus tarsi zuvys zmogeliukai apsilineja begiodamas ristele, kas persirengia, kas slides tepas... kiekvienas kazka veikia, ruosiasi... Cia pat ir seimos su pypliais gal 4-5 metu, ir senimas...

Varzyboms prasidejus, aisku visi siaurieciai nuleke su prasikapstymais palikdami musu heroju kapanotis is paskos. "Hmm... koks didziulis skirtumas tarp zmogaus jau gal nuo 2 metu amziaus pipiro stovejusio ant slidziu ir zmogaus patoviai slidineti emusio gal pries pora menesiu. Anie, tarsi zuvys vandeny..." - pagalvojo Motiejukas. Bet oras geras. Skolinti slidziu batai puikiai tinka, skolintos slides gerai slysta... kartais taip gerai, kad net sunku islaikyti pusiausvyra. Paputes zandus pustekiniu puskuodamas i kalna, kulversciais virsdamas i pakalne ar darant posuki, Motiejukas ciuoze pirmaji rata. Nuvirtus pro sali lekiantys Pedersenai ir Hansenai gerasirdiskai pro usa sypso, patapsnoja per peti, paklausia ar ko nenusisukta ir nuruksta toliau. Kartas nuo karto galejo pasirodyti, kad jau pasiklydes - aplink ne gyvos dvasios, tik priesakinis vejas sniegu lipdo akis, uzpusto pries tai ciuozusiuju vezias, kelias vis kyla ikalnen... taciau Motiejukas neprarado vilties. Zinojo, jei jau kazkas praciuoze, tai ir jis tai gali. Ziuu... ikopus i kalva jau ir zenkliukas kazkoks papaisytas ir parasyta kas tai, o po kiek laiko ir poilsio stotele su siltu gerimu... Taip praziuoze Motiejukas savo pirmaji gyvenime slidziu varzybu rata - 12,5 km.
Po to jau tapo geriau - ir trasa pazistama ir su slidemis "susidraugaves". Jau beveik nekrisdamas galejo nestabdydamas pasileisti i pakalne ir i sekanti kalniuka pakilti vien tik is inercijos, balansuodamas ant abieju slidziu "islauzti" staigesni posuki ar tiesiog greitai slysti spiriantis slidziu lazdomis. Po truputi eme prisivyti, o paskui ir lenkti kitus, kiek atsilikusius varzybu dalyvius. Taciau jei jau nusikulversciuodavo, tai ir vel anie visi leke pro sali. Stabtelejus numalsinti troskulio, idomu buvo stebeti, kaip kiti isileke slidininkai nesugauna puodelio ir, su vandeniu maisytos rausvos serbentu sultys istyyy...ksta tarsi fontanas oran. Taip praejo issvajota Motiejuko diena slidinejant varzybose.
Pora akimirku (100 % Norvegijos):

4 Comments:

  • OI, kokia nostalgija pagavo!.. kaip slidžių pasiilgau. Kaip tik prieš kelias dienas pagalvojau, kaži ar bedrįsčiau nuo kalno nusileist po šitiekos metų 'abstinencijos' :). Ech... pavydžiu tam Motiejukui;)))

    By Anonymous Anonymous, at 2/06/2006  

  • Saunuolis Motiejukas! Dziugu kad liko sveikas ir nepaklydo. Ar jis guli lovoj medinem kojom?
    Motiejuko mama

    By Anonymous Anonymous, at 2/07/2006  

  • taip tikrai, Motiejus vaiksto vakar ir siandien kaip ant kojuku :)

    By Anonymous Anonymous, at 2/07/2006  

  • nu, maladiec Motiejus! šiandien su sūnum ir šuniu vietiniam klaipėdos parke vaikščiojom, roges bandėm ir pagalį vienas iš kito (skaityk, "iš šuns") atiminėjom. tai pračiuožė gal kokie trys. sūnus taip užsinorėjo būti slidininkas, kad išdėstė, kaip reikėtų sakyti apie moteris slidininkes ir net liepė išlaužti jam dvi lazdikes, kad galėtų būti panašus į slidininką. va taip va. čia lietuvėlėj jau ir su "technika" kiemus nuo sniego valo. smagu girdėti, kad gal net lenkiam šiauriečius, kuriems vis ant galvų lyja. :-)

    By Blogger + simonas, at 2/11/2006  

Post a Comment

<< Home