Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, February 05, 2006

Pamastymas apie mintis


Pirma buvo zodis. Daug is sio trumpo sakinio is Biblijos galima prifilosofuoti. Taigi siuo atveju, pirma buvo nematerialus veiksmas. Kurio rezultatas buvo - sukurtas pasaulis.
Is to galima daryti prielaida, kad mintys materializuojasi. Arba - kaip kalbame tokie ir esame, kaip mastome taip ir gyvename. Taigi mintys kreipia mus vienokiu arba kitokiu keliu. Galva duzgia nuo minciu kaip biciu avilys.
Tarsi du veikejai sedi an peciu ir snabzda ausysna - kipshas ant vieno, o angelas ant kito peties. Jie tarsi pesasi tarpusavyje, kurio pakuzdeta mintis bus priimta ir igyveninta. Cia kaip toje pasakoje priejus kryzkele, reikia priimti sprendima kuriuo keliu pasukti. Vieno paklausysi, - laime atrasi, kitu patikesi, - galva padesi.
"Kuo giliau i miska, - tuo daugiau medziu. " Dabar kyla dar daugiau klausimu. Na kas, kad mintys materialios. O tai kuriu minciu klausyti? kuriuo snibzdetoju sekti? Tikinciam cia manau viskas aisku - Dievas dave zmonems aiskius nurodymus kaip reikia gyventi santarveje su SAVO sazine. Arba sakyciau buvo iteiktos gaires, kelio zenklai, nurodantys kaip elgtis gyvenimo keliuose keleliuose. Sekdamas jais busi laimingu zmogumi.

Nudziugau Sv. Raste rades pastraipa bylojancia apie tai, kaip reikia pasitikėti Viešpačiu. Jėzus taip sakė: ,,Todėl nesisielokite ir neklausinėkite: "ką valgysime?", arba "ką gersime?", arba: "kuo vilkėsime?". Visų tų dalykų labai vaikosi pagonys. Jūsų dangiškasis tėvas juk žino, kad viso to jums reikia. Jūs pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisybės, o visa tai bus jums pridėta.“ Mt. 6, 31-33.

Tai lyg ir viskas ka norejau pasakyti siam kartui.

6 Comments:

  • Grazios dvi mintys: buti santaikoje su Sazine ir
    nesirupinti. Aciu. Apkabinu tave ir laiminu. Ir dar - myliu.:)

    sesyte

    By Anonymous Anonymous, at 2/05/2006  

  • Na, va - ir čia mane atvedusi valdemara komentuoja. Liuks.

    Šiaip, geros mintys. Jei leisi, pasiūlysiu pagalvoti dar viena linkme.

    ST teisėjų knyga baigiasi tokiais žodžiais: "Tomis dienomis nebuvo Izraelyje karaliaus. Kiekvienas taip elgėsi, kaip jam patiko" (Ts 21,25). Kiti vertimai gal kiek tiksliau pateikia: "Kiekvienas taip elgėsi, kaip atrodė teisinga jo akimis".

    Sąžinė, nors ir duota Dievo bei yra didelė pagalbininkė, vis dėl to yra lygiai taip pat paveikta nuodėmės, kaip ir visa kita kūrinija. Todėl vien tik elgtis taip, kaip diktuoja sąžinė, manyčiau, nepakanka. Reikia ir sąžinę tikrinti pagal Dieviškąjį Apreiškimą, pagal Dievo žodį. Žmogus toks padaras - jis kartais sugeba apgauti net ir savo sąžinę ir taip save paklaidinti.

    Tai va - gal ir mažmožis, gal nežymi korekcija, bet viliuosi, kad padės. Ką pats apie tai manai?

    By Blogger + simonas, at 2/06/2006  

  • niu va, tik neuzsuk trumpam, sast ir atsirado du nauji tekstukai! o kol daugmaz tikrinau, tai vis tyla buvo. Tu cia specialiai taip turbut... :)

    Siuo metu nuo slogos galvela kiek apsunkusi, tai nelabai as tau ka protingo pakomentuosiu, tik linkejimus lietuviskai apsnigusius siunciu ir tiek ;)

    By Anonymous Anonymous, at 2/06/2006  

  • aciu uz jusu komentarus.
    Simonai, man garbe kad uzsukai paskaityti mano rasliavu. Dekui uz papildyma. Tiesa sakant tiek smulkiai ST nezinau. Tiesiog rasau kaip jauciu esant. Visiskai su tavim sutinku del sazines. Taip jau yra, kad zmogus arba tas, snabzdantysis dvisakiu liezuviu ant vieno is peciu sugeba apsukti mums galvas.

    By Anonymous Anonymous, at 2/06/2006  

  • Ikvepiancios ir padrasinancios mintys! Aciu!

    By Anonymous Anonymous, at 2/13/2006  

  • Minde,
    geriausios mintys yra paprastos ir nuosirdzios.
    Malonu buvo isgirsti ka kalba Tavo sirdis.
    SaRang

    By Anonymous Anonymous, at 2/28/2006  

Post a Comment

<< Home