Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Sunday, January 22, 2006

Link sviesos

Cia turiu laiko sau. Todel galima vel sugrizti i save pati. Sugrizti, taisant tas savo klaidas ir silpnybes, kurias pamatau kai kuriuose savo studentuose (mokykloje yra 44 psichiskai arba fiziskai neigalus studentai. Viso yra 64 studentai.)
Nudziugau Sv. Raste rades pastraipa bylojancia apie tai, kaip reikia pasitikėti Viešpačiu. Jėzus taip sakė: ,,Todėl nesisielokite ir neklausinėkite: "ką valgysime?", arba "ką gersime?", arba: "kuo vilkėsime?". Visų tų dalykų labai vaikosi pagonys. Jūsų dangiškasis tėvas juk žino, kad viso to jums reikia. Jūs pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisybės, o visa tai bus jums pridėta.“ Mt. 6, 31-33.
Net ir po tyros ispazinties, tos sazines ataskaitos pokalbyje su kunigu, tarsi nusibrezia linija, tarp nueito ir ateinancio gyvenimo etapo, perzengiant kuria, atsiranda ryztas gyventi kitaip, gyventi taikoje su savo sazine ir buti augti, stiebtis savimi, sviesti akimis. Viena is mane dziuginanciu Biblijos vietu yra si: ,,Tavoji žmona - kaip vyno medis derlingas - apie namų židinį suksis, vaikai - kaip jaunos alyvų šakelės - susės aplink stalą. Matai, koks laimingas tas vyras, kuris Viešpaties bijo!" Ps. 127,3-4.
Galima pajusti Kurejo minties didybe perskaicius zemiau esanti faktuka:
Dezoksiribonukleino rūgšties (DNR) gijoje telpa informacija, ekvivalentiška 600 tūkst. spausdintų puslapių su 500 žodžių lape. Tai tūkstančio tomų biblioteka. Prasidėjusio žmogaus ,,bibliotekos'' žinių atsarga yra 50 kartų didesnė, nei apima ,,The Encyclopaedia Britannica''. Joks pasaulio kompiuteris negali sutalpinti informacijos, esančios mažoje zigotoje (The position of modern science on the beginning af human life. Sun life, Greystone, Thaxton, Virginia, 1979. J. Lejeune).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home