Kelione yra gyvenimas, visa kita, pries tai ir po to, tik stovejimas

Monday, June 25, 2007

Tvirtumo isbandymas Trondheim - Oslo Styrkeprøven




Jegos isbandymas islaikytas! 540 km kurie skiria Trondheima nuo sostines Oslo iveikta per 18:45:07...
Trondheimas +15C, 08:40, startas... startavau su savo grupe be didziulio jaudulio, zinojau, kad vis tiek si atstuma i veiksiu. Tik ar isliksiu grupeje cia kitas klausimas... Is nakties lyta, slapia, bet dekui Dievui nelyja. Po keleto kilometru po truputi vel isikrapnoja ir nuo tada tai mazesnis tai didesnis lietus jau lydi mus iki pat turo pabaigos.
Pakilus i Dovrefjell aukstikalne mus pasitinka priesinis vejas, is +15 C lieka tik +9 C... nuokalnemis leidziames neforsuodami. Paskutine sekmadienio treniruote pries varzybas parode koks neapsakomai slidus vietomis gali buti slapias asfaltas... (vienas komandos kolegu liko gydytis slaunikaulio ir sonkauliu namuose). Apskritai, siu metu varzybos, kurios buvo organizuojamos jau 41-ji karta, vadinamos vienomis slapiausiu ir salciausiu per visa ju organizavimu istorija. Tad nenuostabu, kad vietoje planuotu 20 min. sustojimams mes sunaudojome daugiau nei 1 valanda. Drabuziu keitimasis, valgymas, maisto atsargu kisenese ir gertuviu papildymas, nusilengvinimas (!) suvalgo visa trumputi sustojimu laika. Minant, ilgapirstes pirstines veliasi ir stringa ieskodamos razinu ir sokolado gabaliuku nugaros kisenese. Pravaziavus Lillehammeri ir iveikus daugiau nei 440 km atslenka naktis. Uzsidegame dviraciu lempas. Rodos, su paskutiniaja dienos sviesa, ima apleisti ir jegos. Ima mausti kelenai, nugara ties kaklu... Tarsi suva, permirkusi iki paskutinio plauko ir salanti, isgelbsti sustojimas. Karstas buljonas ir sumustiniai be duonos zieves bei mus lydincio personalo rupestis pataiso jegas. Iki tikslo lieka apie 50 km... vis dar tamsu. Paskutinis sustojimas. Matau kaip daugelis, tame tarpe ir pats krivuliuojanciomis kojomis nulipame nuo dviraciu. Isisuku i apelsinus, oi kaip apie juos svajojau... priedo dar saldi rabarbaru sriuba su pipiriukais... mmm... ir dar karta jau atsibode sumustiniai. Paskutinioji ilgoji ikalne pries Osla, taciau vien zinojimas jog tai paskutinioji ikalne, suteikia jegu. Nuolydis ir finisas Osle jau svintant 03:25 val...
Varzybose uzsiregistravo daugiau nei 5400 dalyviu, is kuriu 205 persigalvojo dar pries starta, o 613 nepasieke finiso. Pakeliui prie musu taip pat prisijunge nuo kitu grupiu atskile dviratininkai sudarydami ilga nutysusia uodega. Varzybose dalyvavo ir jungtine vokieciu, sveicaru ir austru komanda. Tad teko bendrauti su vokieciu ir sveicaru kalbanciu tik prancuziskai ir angliskai atskilusiais pakeliui.
.
Paveiksle: turo Trondheimas - Oslas profilis.

Saturday, June 16, 2007

Kelias / veg / el camino



Savaitgali, kai nesedu ant dviracio, gera tiesog sesti masinon, pasiimti GPS ir vaziuoti ten kur akys veda... Paciais smulkiausiais keliukais. Uksmingus misku keliukus keicia keliai begantys salia kriokliu, fiordu ir kalnu... Gyvenimas vyksta ir kelyje ir salia jo - prasilenkiu su masinomis vezanciomis kajakus... kartas nuo karto sasteli isblizginti senoviski automobiliai ar amerikietiski 50-ju kabrioletai... aplenkiu dviratininku grupe... kompanija draugu kopianciu uolomis miske...
Diena silta ir sauleta, sustoju shell nusipirkti ledu... Papietaut sustoju prie vandens, bet dar kiek saltokas maudytis (arba reikia kompanijos :))... Pro atvirus masinos langus isisukes vejas kedena seveliura... lengva... gera... laisva... Norge! Diena sukasi vakarop, arteju link namu... Gesta rausvais potepiais paryskintas vakarejantis dangus, apgaubes melynuojancius kalnus ir veidrodini ezera, is kurio kylantis rukas paslepia pusimis apaugusias akmens saleles... Viskas paslaptinga ir dvelkia ramybe tarsi mylimosios atvaizdas... Pasigrozekit.

Wednesday, June 13, 2007

Sveikinu!!! Gratulerer! Felicidades!


Mieli Mariau ir Valdemara, sveikinu susizadejus!
Dziaugiuosi uz jus ir kartu su jumis. Linkiu sekmes tarpusavio supratime ir suprantu si jusu zingsni kaip spaudima man :-D.

P.s. baigesi sesules mano mergystes dienos, sokiai su berneliais ir glaustymasis su draugemis. Dabar tur savo berneli, kam pasiguosti ir i ka atsiremti... Laimingai judviems!

Sunday, June 10, 2007

Aplink Mjøsa / Mjøsa Rundt / Alrededor del lago Mjøsa

Kasmet, antraji birzelio sekmadieni organizuojamos varzybos dviraciais aplink didziausia Norvegijos ezera Mjøsa. Trasos ilgis 235 km. Varzybos organizuojamos jau 33 kartas, dalyvauja dviraciu sporto klubai ir pavieniai asmenys susiburiantys i grupes. Siais metais, besiruosiant didziajam jegu isbandymui - Trondheim - Oslo mynimui, teko sudalyvauti ir isbandyti savo jegas kartu su savo sporto kubu ir man.
"... heia, heia! Heia Norge!" (raginantys suksniai)... sauke vaikai stovedami pakelese, suaugusieji ragindami ploja, sveikina pro sali vaziuojancius dviratininkus suksniais... + 29C ir tik dvi litrines gertuves gelbsti mane nuo troskulio. Bet dar neiveikus pusiaukeles, besileidziant dideliu greiciu is laikiklio, krestelejus per nebloga duobe, iskrinta viena gertuve. Kola esanti antrojoj gertuvej energijai palaikyti nelabai malsina troskuli, tad jau po keleto kilometru pradeda lipti lupos ir sekti jegos... Taciau komandos draugai ateina i pagalba, Per Christian vienas mano grupes kolegu tiesa man savo pilna gertuve sakydamas "pasilaikyk"...
Taciau jei jegu nera, ir geri kolegu norai nelabia padeda. Pakeliui, vienas po kito, nuo grupes atskyla 3jetas dviratininku. Musu grupeleje "rate" lieka tik 7 dviratininkai. Pakeliui esame lenkiami arba patys lenkiame dviratininku grupes. Persiritus i antraja varzybus puse tenka lenkti vis daugiau pavieniu pavargusiu ir nuo grupiu atskilusiu dviratininku.



Likus keletui km iki finiso spurtuojam, dedami paskutines jegas i pedalus. Finisa kertam kaip komanda, 06:50:55 laiku.
Nesvarbu kiek prakaito reikia islieti, - nuostabi Norvegijos gamta ir kratovaizdis.. geras oras ir saunus komandos draugai atperka kiekviena prakaito lasa.
O kaip jums sekasi minti pedalus? Ar apskritai uzsedat ant dviracio?

Sunday, June 03, 2007

Bilder fra Ringerike Grand Prix




De bilderne snakker selve om åssen det gjikk i dag på Ringerike Grand Prix... Jeg er veldig glad å trene med dere gutter og jenter :) på Rye 17. Vi snakkes igjen neste helg på Mjøsa rund!

Sekmadienio nuotraukos is turo ir dviraciu varzybu Ringerike Grand Prix kalba pacios uz save.
Sekanti savaitgali laukia 235 km varzybos aplink didziausia Norvegijos ezera Mjøsa. Tai bus generaline repeticija pries vaziavima Trondheim - Oslo.